NiceLabel i iChemistry

Funktionen gäller endast vissa system på begäran.
Navigera till: iSafe > Etiketter

iChemistry har en funktion som ger er möjlighet att exportera etikettdata till en tredje part som heter NiceLabel.

Vi erbjuder nödvändig data som exporterad label.job som inkluderar olika variabler för utskrift med vald mall.

För att kunna använda export funktionen med NiceLabel behöver ni följande:

NiceLabel Designer Pro https://www.nicelabel.com/design-and-print/pricing-and-comparison

NiceLabel Automation

NiceLabel drivers för din etikettskrivare

NiceLabel mall (iChemistryExampleNew.nlbl

NiceLabel Automation-lösning

Bilder för etiketten som ska skrivas ut (som t.ex. Piktogram)

Ni kan hitta exempel på etikettmall, grafik och automation-lösning i artikeln nedan.

Intersolia kan inte erbjuda support för NiceLabel 2017 eller Automation.

Om ni behöver hjälp med att skapa en ny etikettmall, rekommenderar vi att kontakta er NiceLabel-återförsäljare.

Konfiguration och komma igång

1. NiceLabel 2017/2019

Ni behöver ha NiceLabel Designer installerad på er dator för att redigera eller skapa egna etikettmallar för iChemistry, om exemplet behöver justeras för er skrivare.

2. Extract NiceLabel.zip

Extrahera bifogad NiceLabel.zip fil från Labels foldern i NiceLabel Designer och verifiera inställningar så som Dokumenttillgångar

3. Skräddarsy etikettmallen

Öppna iChemistryExampleNew.nlbl från Etikettfoldern i NiceLabel Designer och verifiera inställningar så som Dokumentegenskaper, Skrivarinställningar och Etikett dimensioner.

4. Skräddarsy Automation-lösning

Exempellösning kan hittas i lösningsfoldern (extraherad från NiceLabel.zip i steg 2)

Det här exemplet lyssnar på en specifik fil i foldern Documents\NiceLabel.

Så fort label.job är ändrat kommer Automation försöka skriva ut etiketten med vald skrivare.

Öppna iCNiceLabel.misx in NiceLabel Automation Builder och redigera File Trigger och dess hantering.

Välj Label printer Action 1.1. Ställ in skrivare och välj etikett med vald skrivare.

När triggern är korrekt inställd kan ni förhandsgranska etiketten. Ni måste ha sparat alla ändringar innan ni förhandsgranskar.

Om förhandsgranskningen inte visar några fel, kan ni använda lösningen till Automation Manager och försäkra er att Automation service är igång.

Det är rekommenderat att bygga sin egen lösning och triggers för att matcha er dators miljö.

Om ni gör en liten ändring i label.job filen borde en etikett skrivas ut med definierad skrivare.

Felsökning av NiceLabel utskrifter

Dessvärre erbjuder vi ingen support för NiceLabel, som är en tredje part.

Om ni stöter på problem när ni skapar en NiceLabel-mall eller automation så rekommenderar vi att kontakta er etikettskrivare eller NiceLabel-återförsäljare.

Skriva ut etiketter genom iChemistry

1. Öppna en produkt i iChemistry och klicka på Etiketter

Öppna valfri produkt i iChemistry för att skriva ut en etikett.

2. Redigera värden för etiketten

Innan man exporterar en etikett till NiceLabel är det rekommenderat att verifiera de exporterade värdena som kommer visas på etiketten. Utrymme kan vara begränsat beroende på etikettens dimensioner.

3. Välj mall för NiceLabel

Klicka på förstoringsglaset för att välja vilken mall som ska användas för att skriva ut etiketten.

Ni kan även välja hur många etiketter som ska skrivas ut.

När ni har valt mall, klickar ni på Skapa för att ladda ner en label.job fil.

Spara label.job filen i den folder som Automation-solution lyssnar på.

4. Utskrift är klar

Om automation är ordentligt inställt och körs, bör .job filen ha skrivit ut etiketten med vald .nlbl mall.