Streckkod i iChemistry och i appen

Gäller för: iChemistry

Finns att hitta: Tilläggstjänst

Streckkod

Är ett nummersystem som kan användas att märka era produkter och på ett snabbt sätt få snabb information ifrån iChemistry.

• Koppla en EAN kod i iChemistry till en produkt och tillsammans med en streckkodläsare kan man komma åt information om produkten genom att scanna streckkoden (EAN).
  • Skriv ut etiketter från iChemistry med streckkoden (EAN) som är kopplad till produkten
  • Läs in EAN koder med iChemistry appen

Vad krävs?

- Egen databas

- Att streckkod (EAN) funktionen är aktiverat i iChemistry (Tilläggstjänst)

- Att koppla produkterna mot ett ett unikt EAN nummer

Koppla streckkod (EAN) till produkter

1. Sök upp produkten som ska kopplas till en streckkod (EAN) och klicka på den

2. Klicka på "Redigera"

3. Under rubriken för "Streckkoder" ska ni skriva in streckkoden (EAN) och klicka på + för att lägga till. Här kan man även lägga till flera streckkoder (EAN) som man vill koppla till sin produkt.

4. Klicka på "Spara" för koppla streckkoden (EAN) till produkten.

OBS. Streckkoden (EAN) måste vara unik för varje produkt för att inläsning från iChemistry appen ska fungera.

Supporterade streckkoder: EAN8, EAN13, CODE39, CODE128 and PDF417

För att streckkod ska fungera behöver man ha någon av dessa fonter installerad på datorn

"3 of 9 Barcode"

"Free 3 of 9"

Du kan hitta dessa fonter på artikeln längst ner eller från länken nedan

https://fonts2u.com/category.html?id=70

Etiketter med streckkod

Efter man har kopplat en streckkod till sin produkt kan man skriva ut etiketter med streckkoden.

1. Sök upp produkt med kopplad streckkod

2. Klicka på "Etiketter"

3. För att kontrollera att rätt streckkod (EAN) är kopplad klicka på "Ytterligare fält". Då expanderar fönstret.

4. Klicka på knappen "Skapa" och en etikett med streckkoden (EAN) kommer att skapas:

Scanna med mobilen och iChemistry appen

Exempel från IOS Apple men fungerar på samma sätt i Android

1. Gå till knappen "Sök" i iChemistry appen

2. Klicka på streckkod symbolen:

3. Godkänn att iChemistry appen får tillgång till din mobil kamera.

4. Håll kameran över streckkoden (EAN)

5. Automatiskt ska produkten dyka upp i appen: