Kom igång med iChemistry-appen (smartphone)

Introduktion

iChemistry-appen ger dig möjligheten att använda iChemistrys mest grundläggande och viktiga funktioner. Ni kan till exempel ha översikt över era produkter och hantera inventeringen vart ni än befinner er!

För att kunna logga in i iChemistry-appen behöver ni ha skapat en användare i iChemistry. Kontakta er administratör om ni inte har en användare. Er användare kommer att ha samma behörigheter och tillhöra samma avdelning som den har i webbversionen. Det innebär att om er användare inte har skrivrättigheter kommer den heller inte exempelvis kunna inventera i appen.

För administrativt arbete som till exempel skapande av avdelningar eller användarhantering behöver ni logga in på webbversionen.

God praxis för appen är att användaren arbetar med den avdelning som den tillhör och med dess produkter. Det är t.ex. inte god praxis att använda appen från toppavdelningen.

Komma igång

Ladda ner appen på din smartphone

Ladda ner iChemistry-appen från App store or Google Play.

Logga in

För att logga in i iChemistry-appen behöver du tre saker:

App Store

Google Play

• Kund-ID
    Kund-ID består av tre eller fyra siffror som du får av din administratör. Om ni inte vet vem det är kan ni kontakta kundtjänst på support@intersolia.com eller +35 16 20 20.
  • Användarnamn
    Samma som ni använder för webbversionen av iChemistry.
  • Lösenord
    Samma som ni använder för webbversionen av iChemistry.

Välj dokumentspråk

Systemspråket kommer att vara samma språk som du har för din telefon, men du kommer att bli tillfrågad att välja dokumentspråk. Dokumentspråket styr vilket språk som kommer att visas i skyddsbladen. Det är möjligt att ändra detta i efterhand via knappen - Mer > Inställningar > Dokumentspråk.

Offline-läge

När ni loggar in kommer ni få möjligheten att ladda ner data från specifika avdelningar. Detta är användbart om ni vet att ni kommer att befinna er på platser utan internetuppkoppling och ändå vill ha snabb tillgång till information om era produkter. Vi rekommenderar att enbart ladda ner underavdelningen som ni vet att ni kanske behöver.

Menyn

Ni hittar alla funktioner i menyfältet längst ner på sidan. Menyn förklaras nedan.

Produkter

Här kan ni se produkterna i den valda avdelningen. Längst upp på sidan syns det vilken avdelning som är vald.

Klicka på valfri produkt för att nå information om faroangivelser, skyddssymboler, SDB, skyddsblad osv.

Aktiviteter

Aktiviteter är ett annat ord för riskbedömning i iChemistry. Alla (publicerade) riskbedömmningar som ni har genomfört på den valda avdelningen kommer att synas här. Längst upp på sidan kan ni se vilken avdelning som är vald. De tyska riskbedömningarna (WPI) kommer också att synas här.

När ni klickar på en aktivitet kommer ni att se information gällande riskbedömningen och en länk till det aktivitetsbaserade skyddsbladet (hanteringsinstruktioner).

Avdelningar

I Avdelningar kan ni se alla avdelningar som det inloggade kontot har läsrättigheter.

Klicka på pilen för att se underavdelningar.

När ni klickar på en avdelning finns möjligheten att klicka på 'Gör tillgänglig offline' vilket innebär att all data för den avdelningen laddas ner (bara nödvändigt om ni befinner er på en plats utan internetuppkoppling).

Klicka på Växla till denna avdelning för att se produkter för den avdelningen.

Sök

I Sök-funktionalitetet kan ni söka efter produkter, aktiviteter och avdelningar i er databas.

Mer

Längst ner i högra hörnet finns knappen 'Mer'.

Härifrån kan ni nå inventerings-funktionen samt ändra inställningar och andra användbara funktioner.

Under Feedback kan ni rapportera en bugg, skicka in en idé eller ett förbättringsförslag. Lägg till er epostadress om ni vill att vi skall återkomma till er, annars blir ert meddelande anonymt.