Hur man skapar en direktinloggning

Navigera till:
Inställningar > Användare

En direktinloggning kan vara användbar om ni vill ha en snabb väg in i ert system, och är ett alternativ om ni inte vill att alla anställda ska ha ett personligt konto till iChemistry. Om man kopplar sin direktlänk till en användare med behörighetsgruppen "User" så blir vyn skrivskyddad, vilket rekommenderas.

Nedan finner ni instruktioner i 7 steg för hur man skapar en direktinloggning.

1. Skapa upp en användare under Inställningar > Användare > Skapa användare. Välj vilken behörighetsgrupp som ska vara kopplad till användaren. Skriv in er mejladress. För denna typ av direktinloggning väljer man vanligtvis "User".

2. Välj avdelning under "Organisatorisk behörighet". Det är från avdelningen ni väljer och de avdelningar som ligger under vald avdelning som användaren kommer se information ifrån. Notera att så länge användaren tillhör behörighetsgruppen "User" så kommer den inte få skrivrättigheter, så då kan ni sätta skrivrättigheter på samma avdelning som läsrättigheter.

3. Logga in med användaren, ni kommer få ett mejl skickat till angiven e-postadress. Ändra till ett nytt lösenord. (Lösenordet kan bara innehålla bokstäver och siffror.)

4. Logga ut från användaren ni nyss skapat och logga in med er personliga administrator-användare.

5. Gå till "Användare" och leta upp användaren ni nyss skapat. Klicka i boxen för "Autoinloggning". När ni klickat i boxen är det inte längre möjligt att ändra lösenordet för den här användaren. Det här är viktigt eftersom om en användare ändrar lösenordet ändras det för alla och då fungerar inte direktlänken längre.

6. Nästa steg är att ta er iChemistry-länk och bygga en ny länk för direktinloggningen.

7. Lägg till användarnamn och lösenord i slutet på länken där "XXXX" är angivet. Notera att det inte är möjligt att ha något mellanrum mellan orden.

https://ichemistry.intersolia.com/main/CUSTOMER?name=XXXXXX&password=XXXXXX