Varför visas streckkoden med siffror? (EAN-koden)

Navigera till:
Produkt > Etiketter
Produkt > Skyddsblad

Fråga: Varför visas EAN-koden (streckkoden) enbart med siffror på etiketten och skyddsbladet?

Svar: För att etiketten/skyddsbladet ska kunna visa en streckkod (EAN), behöver din lokala dator ha ett typsnitt som stödjer streckkod.

Ladda ner typsnit (font) för EAN-kod (streckkod)

Det finns olika gratissidor där man kan ladda hem fonter till sin dator. Om du är osäker kan ni ta kontakt med er IT-avdelning.

Exempel på en hemsida: https://fonts2u.com/category.html?id=70 (se under Barcode)

Följ instruktionerna som medföljer vid nedladdningen av typsnittet och starta om iChemistry (Alternativt starta om datorn). Därefter kommer EAN-koden att visas i etiketten och skyddsbladet.