iChemistry - uppdateringar och nyheter 2024-10-05

Lördagen den 5e oktober 2024 kommer vi att uppdatera iChemistry med mindre funktions- och stabilitetsförbättringar, tillsammans med följande mer märkbara ändringar som förklaras nedan.

Ny design i Riskbedömningen

Navigera till Verktyg > Riskbedömning

Tillfälligt redigerat: OBS! Pga sen upptäckt av tekniska besvär kommer det att dröja ytterligare tid innan vi lanserar den nya designen för riskbedömningslistan. Den kommer inom några veckor.

Vi är stolta över att kunna presentera förbättringar i vår riskbedömningsmodul, som nu får en ny design för att göra det ännu enklare att filtrera, söka och organisera din information. Med bibehållen funktionalitet har vi infört förbättringar som effektiviserar ert arbetsflöde och gör riskhantering mer intuitiv och smidig.
Nu är alla detaljer för en avdelning samlade i en lättnavigerad lista.

Här är några av höjdpunkterna i uppdateringen:

• Fyra nya flikar: Tydlig uppdelning av riskbedömningar med flikar som visar vilka som är signerade, ofullständiga eller behöver uppmärksamhet, samt vilka som är arkiverade.
  • Röda indikatorer: Viktiga områden som fortfarande kräver åtgärder markeras nu med röda indikatorer, så att inget missas.
  • Förbättrade filter och sorteringsmöjligheter: Du kan nu filtrera och sortera baserat på olika kriterier, såsom riskkällor eller aktivitetens namn, vilket gör det enklare att hitta det du söker.
  • Synlighet av övergripande riskbedömningar: Identifiera enkelt övergripande riskbedömningar och se var i organisationsträdet dessa har ärvts ifrån.

Dessutom är den uppdaterade designen i linje med resten av vårt system, vilket ger en mer användarvänlig upplevelse.

Skriv ut era produktförteckningar till PDF!

Navigera till Förteckningar

Vi har lyssnat på er feedback om behovet av att inte bara exportera produktlistor/förteckningar till Excel, utan också skriva ut rena, professionellt utformade PDF-filer av era förteckningar.

Med vår kommande release kommer du enkelt kunna göra detta med hjälp av den nya Skriv ut-knappen, som kommer att finnas tillgänglig på alla förteckningar.

Vi introducerar också en ny funktion: Kolumninställningar, som gör det möjligt att anpassa dina utskrivna rapporter genom att exkludera irrelevanta kolumner, vilket ger ett snyggt utskriftsresultat varje gång.

Trafikljus Intersolia – nya klassificeringar

Navigera till Överblick > Restriktions- och förbudslistor (observera att det är tillvalslistor)

Trafikljusfunktionen hjälper användare av iChemistry att snabbt se en uppskattning av hur farlig en kemikalieprodukt är, genom att markera dem med röd, gul eller grön status. En röd eller gul status visar tydligt att du behöver läsa hanteringsinstruktionerna innan användning och hantera produkten med stor försiktighet. Detta kan förhindra onödig exponering och potentiella olyckor.

Förra året introducerade EU åtta nya klassificeringar för hormonstörande och persistenta ämnen, vilket ger leverantörer några år att uppdatera sina säkerhetsdatablad (SDS) enligt dessa nya regler. Även om många SDS ännu inte har uppdaterats, har vi redan lagt till dessa nya klassificeringar som kriterier för vår Trafikljusfunktion i Intersolia.

Från och med nu kommer ämnen som faller under dessa nya klassificeringar att markeras med ett gult ljus, vilket hjälper dig att uppmärksamma dessa produkter och vidta nödvändiga förebyggande åtgärder.

Om ni inte har Trafikljusfunktionen idag och vill veta mer om den, kontakta er kundansvarige eller vår kundtjänst på support.se@intersolia.com.

Läs mer här

Ansökan Flex – ny kolumn för senast ändrad

Navigera till Verktyg > Ansökningar

Vi kan nu lansera en liten men efterfrågad förbättring för våra kunder som använder Ansökan Flex.

I fliken "Pågående" kommer du nu att se en ny kolumn som visar datum för när en granskning av en ansökan senast ändrades och sparades. Denna funktion gör det enkelt att hålla koll på när du eller en annan användare senast arbetade med en granskning, vilket underlättar hanteringen av ansökningar som ännu inte är färdigbehandlade.

Ny restriktionslista för danska system – avloppsvatten

Detta är en tilläggslista tillgänglig för den danska marknaden

Vi erbjuder nu ett nytt set av restriktionslistor för den danska marknaden: A-ämnen (avloppsvatten) och B-ämnen (avloppsvatten). Med dessa listor kan du hålla koll på vilka ämnen du använder som är begränsade i avloppsvatten enligt dansk lagstiftning.

För tillgång till listan, vänligen kontakta er kundansvarige eller hör av er till support@intersolia.com.