iChemistry - uppdateringar och nyheter 2023-07-15

Intersolia_logo_black_email-1

releaseemail_600x280_header

iChemistry - uppdateringar och nyheter

Lördagen den 15 juli 2023 kommer vi att uppdatera iChemistry med mindre funktions- och stabilitetsförbättringar, tillsammans med följande mer märkbara ändringar som förklaras nedan.

Förbättringar i riskbedömningen

Navigera till Verktyg > Riskbedömning

Vi har tagit till oss av feedback gällande hur riskbedömningsarbetet kan bli mer lätthanterligt, vilket har resulterat i en enklare och mer avskalad modul.

Ni kommer att se en ny underrubrik "Visa ytterligare alternativ" i flera steg, där vi placerar funktioner som inte alltid är nödvändiga. Ett exempel är "Processkategori" som endast är nödvändig för produkter som kräver exponeringsscenario, och denna finns under "Visa ytterligare alternativ" för att inte förvirra någon som inte behöver överväga detta.

I steget som heter Riskvärdering har vi ändrat ordningen på fälten. Den beräknade risken visas nu längst ner på sidan.

På sista sidan, innan ni klarmarkerar riskbedömningen, blir det nu tydligare vilka uppgifter som är obligatoriska att genomföra innan ni kan klicka på "Klar". De valbara uppgifterna kommer ni nu kunna se i ett eget fält nedanför som kallas ”Valbara uppgifter”.

Ta en titt i riskbedömningen efter den 15 juli så finns vi där med tips och råd för att guida er igenom det nya i riskbedömningen. Befintliga riskbedömningar kommer givetvis inte att ändras eller påverkas.

Open Access

Navigera till Inställningar > Open Access (tillvalsfunktion, kontakta er kundansvarige om ni är intresserade av Open Access)

Open Access låter dig och dina kollegor komma åt den viktigaste informationen om dina produkter på en specifik avdelning, genom att skanna en QR-kod, enkelt och smidigt. Detta hjälper er att uppfylla kravet om att göra information om farorna med kemiska produkter tillgänglig för arbetstagare.

För er som redan har Open Access har vi nu ändrat följande:

Ni kommer att kunna se datumet när QR-koden skrivs ut, på det utskrivna arket. Kolumnen för Avdelning byter namn till Plats och om ni håller muspekaren över den kan ni se hela avdelningssökvägen. Dessutom läggs en ny kolumn "Skapad av" till för att visa vilken användare som skapade Open Access för den avdelningen.

Etiketter

Navigera till iSafe > Etiketter

I vår nya etikettmodul kommer användare nu att kunna justera teckenstorleken för texten i etiketten manuellt. Du kan justera procentandelen för teckenstorlek med större eller mindre text, beroende på hur mycket information du behöver inkludera i etiketten.

Uppdateringar för iChemistry mobilapp

Navigera till Inställningar > Grupper efter 20 maj.

En ny version kommer för vår iChemistry mobilapp, som inte är direkt kopplad till releasen för webbapplikationen av iChemistry den 15 juli, men vi vill passa på att informera om den nya versionen som kommer under denna sommar.

Den nya versionen kommer packad med spännande funktioner, förbättrad prestanda och en mer intuitiv användarupplevelse.

• QR-skannern stöder nu Open Access-funktionalitet från webbappen, vilket gör att användarna sömlöst kan komma åt innehåll och resurser.
  • Feedbackinlämning, felrapportering och supportärenden kan skapas direkt i appen.
  • Notifikationer om versionsuppdateringar i appen för att hålla dig uppdaterad med de senaste förbättringarna och funktionerna.
  • Redesign av den övergripande upplevelsen, vilket ger en fräsch och intuitiv användarupplevelse.
  • Den nedre och övre menyraden har gjorts om för förbättrad navigering och användarvänlighet.