iChemistry - uppdateringar och nyheter 2022-10-08

Lördagen den 8 oktober 2022 kommer vi att uppdatera iChemistry med mindre funktions- och stabilitetsförbättringar, tillsammans med följande mer märkbara ändringar som förklaras här nedan.

Ny menyrad

Det ska vara enkelt och smidigt att hitta till sina inställningar. Efter den 8 oktober kommer du att se vår nya menyrad, där vi har slagit ihop Inställningar och Grunddata till en och samma knapp, så att alla mer administrativa uppgifter hittas på samma ställe. Funktionerna för Utskrift, Ansökan och Min profil, Ändra lösenord och Min avdelning hittar du numera uppe till höger i iChemistry.

Ny lista: REACH Utbildningskrav för diisocyanater

Nu hjälper vi er ytterligare att skydda era medarbetare. Många diisocyanater är allergiframkallande och kan orsaka svår astma hos de som utsätts för dessa ämnen i sitt arbete. För att skydda arbetstagarna har EU beslutat om utbildningskrav vid hantering av vissa diisocyanater. Nu kan ni hitta en sammanställd lista i Överblicken som tar upp era produkter som innehåller diiocyanater enligt kraven från Reach-förordningen som en begränsning i post 74 bilaga XVII (Begränsningsämnen) och börjar gälla 24 augusti 2023. Läs mer här.

Riskbedömningar – senast signerad

Om du gör ändringar i en redan signerad riskbedömning blir det nu enklare att se de senaste signerade versionerna i riskbedömningsmodulen. Om du gör ändringar utan att signera om den kommer den senast signerade versionen fortfarande att vara aktiv för produkten, och det kan du tydligt se med den extra kolumnen som visar datumet för den senast signerade riskbedömningen.

Överblick för engångsåtgärder

När det är dags att kontrollera era Engångsåtgärder får ni nu en snabbare vy för aktiva och slutförda engångsåtgärder, direkt från Överblicken. Funktionen Engångsåtgärder kan användas om ni behöver skicka ut information/uppgifter i samband med en riskbedömning, om att t.ex. se över skyddsutrustning.

Ny etikettmodul kommer i slutet av oktober

Vi kan redan nu säga att vi gör de sista justeringarna på vår nya etikettmodul som lanseras i slutet av oktober! Alla ni som har etikettmodulen idag kommer att få denna nya flexibla version, där ni har en rad olika format att välja mellan och vid behov kan skapa och spara era egna format.

Ny restriktionslista för Danmark: Utbildningskrav för arbete med epoxy och diisocyanater

Vi utökar utbudet av danska restriktionslistor med en ny lista: Utbildningskrav för arbete med epoxy och diisocyanater eller på danska: Uddannelseskrav til arbejde med epoxy og isocyanater. Listan ges som standard till alla kunder med danska system.

Mobil applikation

Finns redan tillgängligt sedan 22 augusti

iOS nya funktioner och förbättringar:

• Varje gång användaren öppnar iSafe kommer den senaste informationen för den produkten att laddas.
  • Man kan utföra manuell synkronisering från inställningssidan för att uppdatera all data.
  • Om produktnamnet har ändrats av en användare kommer iSafe att visa orginalproduktnamnet.
  • En lista över produktens synonymer kommer att vara synlig på iSafe och man kommer även kunna söka på synonymer.
  • Klicka på menyknapparna för att komma högst upp i menyn igen.
  • Sökikonen är borttagen, sökning utförs genom att dra ner sidan.

Androids nya funktioner och förbättringar:

• Svep nedåt i iSafe för att få den senaste informationen att laddas för produkten
  • Man kan utföra manuell synkronisering från inställningssidan för att uppdatera all data.
  • Om produktnamnet har ändrats av en användare kommer iSafe att visa orginalproduktnamnet.
  • En lista över produktens synonymer kommer att vara synlig på iSafe och man kommer även kunna söka på synonymer.