iChemistry - uppdateringar och nyheter 2023-05-20

iChemistry - uppdateringar och nyheter

Lördagen den 20 maj 2023 kommer vi att uppdatera iChemistry med mindre funktions- och stabilitetsförbättringar, tillsammans med följande mer märkbara ändringar som förklaras här nedan.

Våra mest använda förteckningar har bytt namn

Navigera till Förteckningar > Produkter för att se förbättringen.

Vi vill göra det lättare att förstå vad de olika förteckningarna visar och därför byter två av förteckningarna namn:

-    Komplett kommer att heta Utökad
-    Lagstadgad kommer att heta Med ämnen

Nytt utseende för sekundära menyalternativ

Efter den 20 maj kommer du att kunna se att våra sekundära menyalternativ har ett nytt utseende. Här är ett exempel från riskbedömningens sekundära meny:

Håll också utkik efter en liten men efterlängtad förbättring av hur du ser vilken sida du är på, om du har långa produktlistor:

Dessa förändringar är två av flera förbättringar, både redan implementerade och planerade, som sker inom området för hur iChemistry ser ut och upplevs.

Lägg till kommentarer i restriktionslistor

Navigera till Översikt > Restriktions- och förbudslistor efter den 20 maj.

Känner du ibland för att lägga till kommentarer för produkter på restriktionslistor? Tidigare var det bara möjligt i samband med att du exkluderade en produkt från listan, men nu gör vi det möjligt att lägga in en kommentar direkt bredvid produkten i listan, även om den skulle stå kvar på listan. Detta för att underlätta för dig när du vill dokumentera eventuella slutsatser av utredningar och beslut av produkterna.

Ny behörighetsinställning för dokumentmodul

Navigera till Inställningar > Grupper efter 20 maj.

Vi lägger nu till ytterligare ett alternativ för användarbehörigheter; möjligheten att styra vilka användare som ska ha läs- och skrivrättigheter för dokumentmodulen.

Ny restriktionslista erbjuds: PFAS

Det är nog få som har missat det nya lagförslaget om att förbjuda PFAS inom EU. PFAS finns i en mängd olika produkter och lagförslaget kommer att få stor inverkan på många företag.

Även om lagförslaget inte har trätt i kraft än, så vill vi ge dig möjligheten att ligga i framkant och enkelt kunna identifiera vilka produkter du har som innehåller PFAS idag.

Därför kan vi nu erbjuda en PFAS-restriktionslista. Om du är intresserad av denna restriktionslista, kontakta er kundansvarige. Om du är osäker på vem det är, skriv till support.se@intersolia.com så hjälper vi dig mer än gärna vidare.
För mer information om PFAS och lagförslaget, klicka på Läs mer.