Trafiklys

Denne artikel er blevet oversat med maskinoversættelse.

Bemærk venligst, at trafiklys er en tilføjelsesfunktion.

Hvorfor trafiklys?

Trafiklysfunktionen hjælper brugere af iChemistry til hurtigt at se et skøn over, hvor farligt et kemisk produkt er, ved at markere dem alle med en rød, gul eller grøn status. En rød status viser tydeligt, at du skal se håndteringsvejledningen før brug og håndtere med stor omhu. Det kan forhindre unødig eksponering og potentielle ulykker.

Baseret på dine behov tilbyder vi tre varianter af trafiklys:

1 Trafiklys Intersolia 2 trafiklys Tilpasset 3 trafiklys basic (ingen automatisering)
Den mest valgte variant. Produkter tildeles automatisk en farve baseret på deres farer. Foruddefinerede kriterier fra Intersolias EHS-eksperter. For avancerede brugere med interne retningslinjer for kemikalier, som skal afspejles i iChemistry. Produkter tildeles automatisk en farve, baseret på kriterier, som du sender til os. Produkterne redigeres manuelt med en farve, én efter én.

1 Trafiklys Intersolia

Det, der bestemmer produkternes farver, er oplysningerne fra sikkerhedsdatabladet vedrørende produktets farer.

1. Kriterier for Rødt lys er f.eks dødbringende, ekstremt ætsende, CMR osv.:
H300, H310, H314, H330, H340, H350, H350i, H360, H360D, H360Df, H360F, H360FD, H360Fd., H370, H372

2. Kriterier for gult lys er giftigt, mistænkt for CMR, miljøfarligt osv.:

H301, H304, H311, H314 (kat b og c), H317, H318, H331, H332, H334, H362, H371, H220, H222, H224, H400, H410, H341, H61,f, H61,f H373

3. Hvis kriterierne for rød eller gul ikke er opfyldt, får produkterne grønt lys.

Udover disse tre statusser er det muligt, at produkterne får en af ​​følgende statusser:

4. Undtaget: En administrator kan manuelt ændre trafiklysene til "Fritaget", hvilket er en grøn status. Denne handling omgår automatisering, så status ikke opdateres igen.

5. Venter på opdatering: Denne status bruges til at signalere til kunden, at data venter på opdateringer på grund af et nyt SDS, eller at SDS-data ikke er digitaliseret endnu. Den får en gul farve.

6. No SDS: This status is used to signal to customer that the product does not have an SDS and should have an SDS. (Det er ikke markeret som ikke behøver SDB.) Farven er rød .Hvis et produkt har denne status, bedes du kontrollere SDB-status og bemærkninger i oversigten.

2 trafiklys Tilpasset

Logikken i tilpassede trafiklys er den samme som for "Trafiklys Intersolia"; produkterne tildeles automatisk en farve baseret på kriterier, der kører i baggrunden.Den eneste forskel er, at det er dig, der bestemmer, hvilke kriterier der giver hvilken farve. Kræver samarbejde med Intersolia i konfigurationsprocessen.

3 trafiklys basic (ingen automatisering)

Med den grundlæggende funktionalitet er der ingen automatisering, hvilket betyder, at produkterne skal gennemgås og redigeres. De skal indstilles produkt for produkt. Standardfarven før redigering vil være grøn.

Sigtbarhed

Trafiklys kan stort set ses overalt, hvor dine produkter ses:

1. iSafe
  2. Min liste
  3. Lagerbeholdning (selv før du tilføjer produktet til dit system)
  4. Ansøgning (selv før du tilføjer produktet til dit system)
  5. Afdelingsknap
  6. Rapporter

Kan jeg ændre farven på et produkt?

Ja, det er muligt, men vær opmærksom på, at du så mister automatikken.

Hvis en farve er gul eller rød, kan du beslutte at ændre den til grøn ved at gå til produktets iSafe > Rediger > Rediger trafiklys > Vælg "Fritaget". Denne dispensation kan gælde for hele organisationen (billede 1), men kan vælge at anvende den for enkelte afdeling(er) og i en vis periode (billede 2).

Billede 1:

Billede 2:

Du kan også bruge de statusser, der hedder Godkendt, Stoppet, Under undersøgelse og Input i gang, for hele eller dele af organisationen, som ikke vil blive overskrevet.

Bemærk, at alle andre statusser vil blive overskrevet af automatisering inden for 24 timer (det vil sige 1. Grøn, 2. Gul, 3. rød, 3. Venter på opdatering, 3. Ingen SDB, så du kan ikke ændre status til disse fem statusser).

Anbefalet brug

Vi anbefaler, at du altid foretager en risikovurdering for hvert arbejdstrin, der kræver det. Men under nogle omstændigheder kan trafiklysene fungere som en første indikation på, hvordan produktet skal håndteres, nedenfor er forslag til retningslinjer:

Hvis et produkt er grønt, vurderes det at have en lav eller ikke-eksisterende risiko for sundhed/sikkerhed/miljø. Her er det rimeligt nok at bruge det generelle sikkerhedsdatablad.

Hvis et produkt er gult, er det farligt. Her skal en ansvarlig kontaktes inden brug. Alt efter omstændighederne er det muligt at bruge det generelle sikkerhedsdatablad, men ikke uden øjeblikkelig godkendelse fra den ansvarlige.

Hvis et produkt er rødt, må det absolut ikke bruges, medmindre der er foretaget en risikovurdering. Kontakt med den ansvarlige er obligatorisk, og det generelle sikkerhedsdatablad er ikke tilstrækkeligt; du har brug for et sikkerhedsblad baseret på oplysningerne i risikovurderingen, med Slet håndteringsanvisninger.

Kontakt din konto manager, hvis du er interesseret i funktionen Trafiklys.