Substitution i iChemistry

Naviger til:
Værktøjer > Substitution

INDHOLDSFORTEGNELSE

Substitution

Formålet med substitution i iChemistry er at gennemgå muligheden for at erstatte produkter ved at bruge andre kemiske produkter, der udgør en mindre risiko eller er mindre farlige.

Produkterne er prioriteret (1-5), hvor prioritet 1 generelt betyder, at det skal prioriteres frem for de andre. Prioriteten beregnes af:

• Produktets risikosætninger/faresætninger (f H360 vil give høj prioritet)
  • Tilføjede lagermængder
  • Hvis tidligere uheld er specificeret i risikovurderingen for produktet.

Symbol Status Forklaring
Erstatning

Produkt med denne status er et erstatningsprodukt, et andet produkt er blevet ændret til dette.
Udfasning Produkt er ved at blive udfaset mod et andet produkt, for at det kan fjernes helt skal det fjernes fra lageret, dette kan gøres når produktets levetid er færdig.
Gennemgået/ ikke erstattet Beholder det nuværende produkt
Igangværende Det er en løbende gennemgang af udskiftningen.
Ikke startet Der er endnu ikke foretaget en erstatningsgennemgang på produktet.
Gennemgået/ikke erstattet [gammel] [Gamle] Revisionsdatoen har overskredet (3 år) sin tid til at gennemgå erstatningen igen. Sidste gang var beslutningen at beholde det nuværende produkt.

Start en ny udskiftning

Vælg et produkt fra listen for at starte erstatningsarbejdet.

Ønsker du at sammenligne med et produkt, der ikke fremgår af listen, skal du bruge knappen Tilføj under sektionen Egne kandidater.

• Hvis produktet er blevet erstattet af andre inden for iChemistry vil du få forslag "Produkt, som andre har valgt".

Hvis ikke vil denne liste være tom.

• Hvis produktet er blevet sammenlignet med andre produkter også fra iChemistry-databasen, vil du her også få forslag "Produkter som andre har sammenlignet".

Hvis listen er tom, har ingen sammenlignet den i erstatningen.

• Du kan tilføje dine egne kandidater, hvis du ønsker at sammenligne nuværende produkt ved at klikke på Tilføj under "Egne kandidater".

• Hvis du vil se et eksempel på et af produkterne på listerne, kan du holde markøren over det, og to ikoner vises. Her kan du forhåndsvise SDB(sikkerhedsdatabladet) eller få grundlæggende oplysninger.

• Vælg det produkt, du vil sammenligne dit nuværende produkt med, ved at markere afkrydsningsfeltet. Hvis du ved, at du vil beholde det aktuelle produkt, behøver du ikke at markere nogen afkrydsningsfelter.

• Klik på Næste for at fortsætte med erstatningsarbejdet.

Sammenlign produkter

• Hvis du har valgt et produkt, du (måske) ønsker at erstatte det nuværende produkt med, kan du på næste side foretage en sammenligning mellem produkter.
  • Hvis du har valgt at sammenligne mere end ét produkt, vises det ved siden af ​​det aktuelle produkt. "Næste" vil være deaktiveret, indtil du har afvist produkter, så du kun har ét produkt at sammenligne med.

Udfør substitution

• Sidste trin i substitutionsprocessen er at udskifte produktet med det samme eller udfase. For at fjerne det udfasede produkt skal dette gøres manuelt i inventaret. I dette trin kan du også vælge at kopiere årligt forbrug, lagernummer og risikovurdering.
  • Klik på knappen Anvend for at fuldføre erstatningsarbejdet.

Udskift straks: Det vil fjerne det nuværende produkt "Gasol" og erstatte det med det nye "Gasol 2000". I lagerbeholdningen vil den aktuelle slutdato for produkter blive sat til dagens dato, og det erstattende produkt vil få en startdato fra dagens dato (dvs. da den begyndte at erstatte den nuværende).

Udfasning: Det nuværende produkt "Gasol" vil stadig være på lager, og det nye "Gasol 2000" vil blive tilføjet med en ny startdato. Du skal klikke igen på det udfasede produkt og klikke på Anvend , når det ikke længere er i brug.

Fra følgende afdeling: Hvis du kun skal erstatte det i nogle dele af din organisation, kan du vælge at gøre det. Men hvis du ønsker at erstatte produktet for hele organisationen, skal du vælge din topafdeling her.

Godt at vide:

• Vælger du at kopiere risikovurderingen, vil risikovurderingen ikke blive underskrevet. Det skal gennemgås igen, før det underskrives.
  • Hvis nogen andre afdelinger har et igangværende eller allerede har erstattet det nuværende produkt, vil du få en advarsel om, at substitutionen ikke er gennemført på disse afdelinger:

"Årsag: Udskiftning er allerede i gang eller afsluttet på afdeling: Eksempelafdeling"