Opret en ny WPI/BA

Naviger til:
Værktøjer > WPI

Denne artikel omfatter:

Start en ny WPI

Bemærk venligst: Denne artikel beskriver, hvordan du opretter en WPI for et (1) produkt. For information om, hvordan man opretter en gruppe WPI, se venligst artiklen kaldet 'Opret en gruppe WPI / BA'.

For at starte en ny WPI/BA for et produkt, skal du enten vælge at klikke på Ny direkte, eller vælge et produkt under Produkter uden WPI .

Hvis du vælger et produkt fra listen Produkter uden WPI , skal du vælge Ny og klikke på Næste

( Ingen kan bruges, hvis produktet ikke kræver en WPI, men du stadig ønsker at vise, at det er blevet håndteret.Skriv en kommentar og klik på Næste, og WPI'en får status Færdig - ingen.Klik på den igen for at kunne udgive den.)

Følg de forskellige trin i WPI'en, se nedenfor. Bemærk, at SDB(sikkerhedsdatabladet) altid er tilgængeligt fra topmenuen, når du har brug for det.Du kan altid gemme dit arbejde og fortsætte en anden gang. Når WPI'en er færdig, skal den offentliggøres, for at dokumentet er tilgængeligt, så du kan udskriv/vise det til de arbejdere, der skal håndtere det kemiske produkt og har brug for instruktionerne.

Første side af WPI: Farlige stoffer (identifikation)

Når du har valgt at oprette en ny WPI/BA, kommer du til den første side af WPI/BA.

Du kan vælge at bruge oplysningerne fra sikkerhedsdatabladet eller tilføje dine egne oplysninger i felterne.

1. Fra SDB Når boksen er markeret, vil informationen blive taget fra produktets SDB.

To eksempler:

Vandfareklasse / Wassergefährdungsklasse (Deutschland): sektion 15 fra SDB

Fysisk tilstand - afsnit 9 fra SDB

2. UFI- kode er synlig, hvis den er tilgængelig i SDB, hvis ikke kan du selv tilføje den, hvis du har den.

3. Aktivitetsfeltet er obligatorisk, og her skal du tilføje et navn til aktiviteten for WPI'en. WPI-aktivitetsnavnet vil være synligt i WPI.

4. Fritekst Her kan du tilføje enhver information, som du ønsker skal være synlig i WPI.

5. Arbejdsplads Tilføj fysisk lokation, hvor produkter bruges/opbevares.

6. Næste revision Her kan du indstille en udløbsdato for WPI'en. Når datoen er udløbet, vil WPI'en blive markeret som gammel.

7. Lokalt navn / beskrivelse Her kan du tilføje en kort beskrivelse, der vil være synlig i WPI'en.

Anden side af WPI: Farer for menneskers sundhed og miljøet

Beslut om du vil beholde oplysningerne fra SDB(sikkerhedsdatabladet), eller om du vil tilpasse det.

Bemærk, at SDB(sikkerhedsdatabladet) er tilgængeligt for dig i alle trin, hvis du har brug for det.

Du kan også indsætte lokal information som fritekst. Hvis du klikker på Kopier , kan du kopiere og derefter tilpasse oplysningerne fra SDB(sikkerhedsdatabladet).

Piktogrammer vil blive valgt på forhånd, hvis SDB(sikkerhedsdatabladet) indeholder klassifikationer.Klik på piktogrammerne for at aktivere eller deaktivere dem.

Klik på Næste

Tredje side af WPI: Beskyttende foranstaltninger og adfærdsregler

Indsæt oplysninger om lokale beskyttelsesforanstaltninger og påkrævet personlige værnemidler (PPE).

Symboler vil blive valgt på forhånd, hvis SDB(sikkerhedsdatabladet) indeholder information om beskyttelsesforanstaltninger.

Beslut hvilke symboler der skal vises på WPI'en ved at vælge eller fravælge dem.

Alternativt kan du indsætte lokal information som fritekst. Hvis du klikker på Kopier, kan du kopiere og derefter tilpasse oplysningerne fra SDB(sikkerhedsdatabladet).

*Vis information fra risikovurdering: Hvis dette produkt har en underskrevet risikovurdering (separat modul i iChemistry) tilknyttet, får du mulighed for at bruge de oplysninger, der allerede er tilføjet i risikovurderingens Håndteringsvejledning. Marker afkrydsningsfeltet Vis information fra risikovurdering for at vælge den underskrevne risikovurdering og kopiere information fra den. Hvis du ikke ved, hvad en risikovurdering i iChemistry er, bruger du sandsynligvis ikke det modul, og du kan ignorere dette afkrydsningsfelt

Fjerde side af WPI: Adfærd i tilfælde af fare

Definer foranstaltninger, der skal gøres i tilfælde af fare, og beskriv, hvordan det farlige stof skal håndteres i tilfælde af en ulykke eller brand.

Bestem, hvilke brandsikringsskilte der skal illustreres på arbejdspladsbrugsanvisningen.

Vis information fra risikovurdering : Se ovenfor* for forklaring.

Nødtelefonnummer er obligatorisk og er synligt i WPI/BA under afsnittet

Adfærd i tilfælde af fare
I Indstillinger > Nødtelefonnummer kan du vælge et afdelingsspecifikt nødtelefonnummer, som automatisk udfyldes ved oprettelse af en ny WPI.

Femte side af WPI: Førstehjælp

Definer førstehjælpsforanstaltninger og påkrævet førstehjælpsudstyr.

Navngiv førstehjælpere inklusive respektive telefonnumre.

Beslut hvilke redningsskilte der skal stå på arbejdspladsens instruktion.

Vis information fra risikovurdering : Se ovenfor* for forklaring.

Nødtelefonnummer vil være obligatorisk og er synligt i WPI/BA under afsnittet under Førstehjælp.

First aid

I Indstillinger > Nødtelefonnummer kan du vælge et afdelingsspecifikt nødtelefonnummer, som automatisk udfyldes ved oprettelse af en ny WPI.

Sjette side af WPI: Korrekt bortskaffelse

Tilføj oplysninger om korrekt bortskaffelse.

Vis information fra risikovurdering : Se ovenfor* for forklaring.

Affaldsnøglen vil også være synlig i WPI/BA, og hvis der er nogen information fra SDB, vil den være synlig her.

WPI / BA resumé

Det sidste trin i WPI/BA-oprettelsen er at se resuméet før udgiver.

I topmenuen kan du vælge at udgive. (Vælg din WPI/BA-skabelon og klik på OK.)

De oplysninger, du tilføjede, er synlige i WPI/BA:

Kopier WPI/BA

Hvis du vil kopiere en WPI, kan du navigere til Værktøjer > WPI > Ny og derefter klikke på Kopier .

1. Start med at vælge fra hvilken afdeling du vil søge efter den WPI/BA du vil kopiere fra. Efter at have valgt, vil de mulige muligheder for den pågældende afdeling blive vist i felterne nedenfor.

2. Vælg et produkt på listen nedenfor

3. Klik på Næste i topmenuen

4. Du ender i resuméet af den kopierede WPI/BA. Du kan redigere de dele, du har brug for.