Foruroligende stoffer (CSRD ESRS E2)

Naviger til:
Rapporter > Tilpasset > Bekymringsstoffer

Bemærkning! Dette er en tilføjelsesrapport. Kontaktperson venligst din kontoadministrator eller support@intersolia.com, hvis du er interesseret i denne rapport.

Denne artikel omfatter:

Hvorfor skal jeg rapportere bekymringsfulde stoffer?

Kravet om rapportering af bekymringsfulde stoffer er afledt af CSRD (Corporate Social Responsibility Directive) og dets standard for rapportering: ESRS (European sustainability reporting standards) i kategori E2: Forurening. https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=OJ:L_202302772

To af underemnerne under E2: Forurening er SoC ( Stoffer of concern ) og SVCH ( Stoffer of very high concern ), og forordningen kræver, at du oplyser mængden af ​​disse stoffer, der bearbejdet.

Forordningen trådte i kraft 1. januar 2024 for store virksomheder og vil gradvist påvirke flere virksomheder over de kommende år.

Hvad er stoffer, der giver anledning til bekymring?

Foruroligende stoffer er defineret på side 279 i forordning (EU) 2023/2772:

Et billede som viser tekst, skærmbillede, tegnsnit, nummer Automatisk genereret beskrivelse

Hvordan finder jeg bekymrende stoffer i de kemikalier, vi bruger?

Vi tilbyder en avanceret rapport, hvor vi oplister alle stoffer, der har en af ​​fareklasserne/kategorierne inden for definitionen af ​​SoC, og alle stoffer, der er opført på REACH-kandidatlisten.

I rapporten viser vi alle nødvendige data: CAS/EC nr, faresætninger, klassificering, forbrug i kg (beregnet ud fra givet produktforbrug x koncentration i SDB), hvis det er SVHC osv.

Rapporten sorteres automatisk i kolonnen Stof. Dette for at gøre det nemt at se det samlede forbrug af hvert enkelt stof, også når det indgår i flere forskellige produkter på forskellige afdelinger. En udfordring med denne rapport er, at vi beregner stoffet i kg, baseret på det koncentrationsniveau, der er angivet i produktsikkerhedsdatabladet(SDB) afsnit 3.Ofte er det angivne koncentrationsniveau ikke nøjagtigt, men snarere givet i et bredt område, f.eks 20-50 % eller endda 0-100 % i nogle tilfælde. Vi har derfor to kolonner, der viser både den mindste mængde og den maksimalt mulige mængde af hvert stof. Du vil bemærke, at du her skal foretage nogle egne vurderinger, og for produkter, du bruger i store mængder, kan det være værdifuldt at kontaktperson din leverandør for at spørge, i hvilken koncentration omtrent stoffet forekommer.

Hvad kræves der af mig som iChemistry-bruger?

Du skal gøre to ting:

1. Tilføj alle kemiske produkter, du bruger i iChemistry-lagerbeholdning, og hold dette opdateret over tid.Forhåbentlig er alle dine kemiske produkter allerede føjet til iChemstry-lagerbeholdning, så det trin er sandsynligvis allerede udført.

2. Tilføj årligt forbrug i kg for alle produkter. Dette er nødvendigt for at mængdeberegningerne fungerer. Vi anbefaler at uddelegere dette arbejde til de afdelingsansvarlige, da dette arbejde kan være ret omfattende, hvis du ikke har tilføjet den information for nogen på dine produkter før.