Opdatering af SIN-listen: 370 PFAS-stoffer tilføjet i januar 2023

Denne artikel er blevet oversat med maskinoversættelse.

PFAS (per- og polyfluorerede alkylstoffer), eller højfluorerede stoffer, er fællesbetegnelsen for en stor gruppe af stoffer med bred anvendelse i samfundet, f.eks. på grund af egenskaben at være fedt- og vandafvisende. PFAS-stoffer er svære at nedbryde, og nogle er skadelige for menneskers sundhed og miljøet.

I januar 2023 laver ChemSec, udbyder af SIN-listen, en større ændring af deres liste, hvor de medtager 370 PFAS-stoffer på listen. Fra ca. 1000 stoffer i alt, vil der nu være ca. 1400 stoffer i alt. Her kan du læse mere om ændringen på ChemSecs hjemmeside .

Med denne ændring får du muligvis mere produkter, der matcher SIN-listen i iChemistry.

Med kommende restriktioner på PFAS på EU-plan (læs mere om det her ) og kendte sundheds- og miljøproblemer, er der al mulig grund til allerede nu at erstatte produkter, der indeholder PFAS, i det omfang det er muligt for dig.