Uppdatering av SDB (SDB-tjänst)

Navigera till:
Överblick > Status SDB-uppdatering

Intersolia hjälper dig att alltid ha uppdaterade säkerhetsdatablad (SDB) i iChemistry. Här är lite information om hur SDB-tjänsten fungerar i iChemistry.

Standardrevidering av nytt säkerhetsdatablad utförs vart tredje år. Om vi får information om att det aktuella SDB har uppdaterats under tiden med nyare utgåvor kommer det att läggas till iChemistry.

Intersolia garanterar att för varje SDB du har inventerat in i iChemistry går det inte mer än 36 månader från publiceringsdatumet av SDB:t tills vi gör nästa kontroll av uppdateringar.

Exempel: Om ett SDS har revisionsdatum 2021-09-09, sker nästa kontroll 2024-09-09

Om ett säkerhetsdatablad är äldre än tre år, görs en ny revision årligen. Leverantören kontaktas med andra ord en gång per år, om bladet är mer än tre år gammalt, för att kontrollera om det finns något uppdaterat SDB.

Om säkerhetsdatabladet inte uppdateras vid nästa kontroll flaggas det som "Ingen ny SDB-version tillgänglig, SDB är fortfarande giltigt" och nästa kontroll sker igen om ett år.

Om du behöver en mer frekvent uppdateringskontroll än tre år för alla produkter är du välkommen att kontakta din kundansvarige på Intersolia för att justera ditt avtal gällande SDB-tjänsten.

Hur hittar jag SDB:n för gamla (borttagna) produkter?

Även om ni tar bort en produkt från er inventering i ichemistry kommer ni alltid att kunna komma åt SDB:t både i inventeringsmodulen och i förteckningen som kallas Med ämnen.

För att hitta SDB för en borttagen produkt har ni två alternativ:

1. Gå till Verktyg > Inventering > Välj avdelningen där denna produkt fanns > Välj det år den togs bort > Klicka på kryssrutan "Inkludera borttagna produkter och avdelningar". Produkten visas sedan med en grå prick (istället för grön) och du har en länk till SDB:t till höger.

1. Gå till Förteckningar > Produkter > Med ämnen i avdelningen där produkten tidigare fanns i din inventering. Inaktiva produkter markeras med en grå ikon till vänster, och du kan sortera ut gamla inaktiva produkter genom att gå till Kolumnsökning > Välj "Ja" i kolumnen som kallas "Utfasad".